Verf laten verwijderen 3

Verf laten verwijderen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Verf laten verwijderen

Het veilig verwijderen van verf zonder gebruik van chemicaliën behoort nu tot de mogelijkheden, en Ecowas biedt de veiligste manier om verf van uw harde oppervlakken te verwijderen. Hiermee kunt u de ondergrond onder de verf volgens een ongeëvenaarde standaard behouden. Ecowas gebruikt superverwarme waterdamp om vele soorten verf voorzichtig van een groot aantal oppervlakken te verwijderen. Deze techniek is tijdrovend en vaak kostbaar, maar het is de veiligste manier om verf te verwijderen die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het proces omvat het gebruik van water onder lage druk, maar bij een zeer hoge temperatuur. Het systeem dat wij gebruiken is uniek voor Nederland en stelt ons in staat om zogeheten oververhitte waterdamp te creëren. Niet te verwarren met andere bedrijven die stoomreiniging aanbieden. Dit is meestal niets meer dan een hogedrukreiniger die warm water kan leveren. Dit is niet altijd een goede optie, omdat er een groot risico is op beschadiging van materialen zoals baksteen en zachte steen, waar gebouwen op grote schaal van worden gebouwd. Het systeem dat door Ecowas wordt gebruikt, is in feite nogal anders. Water wordt op dezelfde manier door een ketel geleid als een normale hogedrukreiniger, maar door het lage watervolume is het mogelijk om veel hogere temperaturen te creëren. Het creëren van 150 C° aan het mondstuk van de machine waar het water wordt weggelaten als damp in plaats van gewoon als warm water. Het zijn de kleine hoeveelheden water van 3,5 tot 5 liter per minuut en de lage drukken van 20 tot 100 bar die onze apparatuur in een andere klasse plaatsen dan de rest. De verf wordt verwijderd vanwege de warmte die wordt geproduceerd. De verf verandert van structuur en de hitte zal het letterlijk van het oppervlak wegblazen. Dit proces wordt 'thermische schok' genoemd. Het resultaat is dat de verf wordt verwijderd, maar de ondergrond eronder blijft intact en wordt niet beschadigd. 

 

Gespecialiseerde verfverwijdering

Het is de moeite waard om te overwegen waarom het huis of de muren in de eerste plaats zijn geschilderd. Het is vooral gebruikelijk dat bij oudere gebouwen die zijn geverfd vanwege beschadigde bakstenen of reparaties van lage kwaliteit, de muren er lelijk uitzien. Of misschien zijn er verschillende soorten steen vanwege een uitbreiding of ingrijpend herstel. Dan was verf waarschijnlijk de laatste optie om het gebouw een uniforme uitstraling te geven. Het verwijderen van verf van uw gebouw brengt vaak veel problemen aan het licht die moeten worden aangepakt. In sommige gevallen zijn er zoutwortels of uitbloeiingen die worden verzameld in de mortelvoegen of de bouwmaterialen, die onder de verflaag naar het oppervlak worden gebracht omdat het water in het huis niet meer kan verdampen. Dit wordt vervolgens onthuld zodra de verf is verwijderd, waardoor de muur verdere kostbare renovatiewerkzaamheden nodig heeft.

Ecowas biedt lakverwijdering aan als specialistische service en wij hebben veel ervaring met de machines die wij gebruiken en ook het verwijderen van vele soorten verf van vele soorten ondergrond. Omdat we ook werken aan historische gebouwen die in de meeste gevallen zijn gebouwd van minder slijtvaste materialen dan die van moderne gebouwen, hebben we de kennis die nodig is om alle soorten gebouwen veilig te reinigen. Een grondige kennis hebben van de constructie van gebouwen en de materialen waaruit ze zijn gemaakt, is van vitaal belang als het gaat om dit specialistische werk, en we raden aan dat voordat een verfverwijdering wordt uitgevoerd, een consult en testplekken van de verfverwijdering worden uitgevoerd.

Een laatste woord over het schilderen van uw gebouw of huis.

Het aanbrengen van een verflaag bij u thuis kan in feite veel problemen veroorzaken, en vaak kan het jaren duren voordat de tekenen dat de verf een probleem veroorzaakt. Zo kan er water vast komen te zitten in het gebouw dat voorheen vanwege de poreuze aard door bakstenen muren kon  gaan. Dit kan dan op zijn beurt vochtproblemen in het gebouw veroorzaken die in het ergste geval ziekte en reparatieproblemen kunnen veroorzaken. Het coaten van verf kan ook worden gecombineerd met niet eerder ontdekte problemen zoals lekkende daken of dakgoten, waar de kleine hoeveelheden water langzaam kunnen verdampen. Dit vocht zit nu vast in de laklaag en kan alleen naar binnen trekken. Zo ontstaan vochtproblemen in het gebouw.

 

Het is erg belangrijk om goed advies van een professional te krijgen voordat u gaat schilderen of verf van uw huis haalt. Er zijn veel manieren om uw eigendom in beide processen te beschadigen en dit zal natuurlijk de waarde van het onroerend goed aantasten. Het grotere probleem is dat als de schade eenmaal is aangericht, het vaak onomkeerbaar is of waar het kan worden gerepareerd, het erg duur zal zijn om dat te doen.

Overtuigd? Vraag nu een demo of offerte aan.