IMG_3673

Uw pand professioneel laten reinigen

Zien = Geloven. Vraag vandaag nog de GRATIS DEMO aan

06 57914064

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom uw bedrijfspand of huis professioneel laten reinigen?

Het lijkt vanzelfsprekend dat wanneer je een bedrijf inhuurt om je gebouw te reinigen dat ze dat ecologisch verantwoord doen en zonder schade aan te richten. Helaas is dit niet altijd het geval. Het woord “specialistische reiniging” betekent niet dat men de beste methode voor uw situatie toepast. Er is een gedegen kennis van ondergronden, soorten verontreiniging en mogelijke methoden om te reinigen nodig om uw bedrijf of huis vrij van schade te houden. En zelfs als de juiste methode gekozen wordt, is het van belang dat deze juist wordt uitgevoerd om te zorgen dat het risico van beschadiging aan uw pand tot een minimum beperkt wordt. Zowel beslissers bij bedrijven en huiseigenaren die hun pand laat reinigen als uitvoerders van reinigingswerkzaamheden denken in bepaalde gevallen te lichtvaardig over mogelijke schade door reiniging van hun pand. Mogelijke schade kan variëren van kleine schade die makkelijk te herstellen is tot het in gevaar brengen van de stevigheid van de gevel of bestrating. Het is daarom van belang met echte professionals te werken om uw bedrijf te laten reinigen om schade aan uw pand te voorkomen.

De meeste schade die ontstaat bij laten schoonmaken van een pand komt voort uit het kiezen van een te agressieve methode van reinigen in relatie tot de ondergrond waarop de verontreiniging zich bevindt. Zachtere steensoorten zijn bijvoorbeeld zeer gevoelig voor agressieve chemische middelen. Deze middelen om chemisch te reinigen bijten zich in het te reinigen oppervlak in. Dit oppervlak kan daardoor onherstelbaar beschadigd raken. De kristallen die zich bevinden in zouten en zuren gaan in de poriën zitten van steenachtige materialen, waardoor ze tijdens nat weer vocht opnemen. Door het opnemen van vocht zet het materiaal uit wat druk uitoefent op de steensoort. Naarmate de tijd verstrijkt doet dit effect de steen en voegen afbrokkelen. Algen en schimmels doen hetzelfde. Dus je muur lijkt schoon als je chemicaliën gebruikt, maar de schade aan je muur gaat gewoon verder. Het wordt verergerd wanneer er nachtvorst komt en het overdag weer dooit. In een winterperiode gebeurt dit tientallen keer per jaar.

Chemisch reinigen brengt niet alleen het risico van beschadiging van uw pand met zich mee. De vaak op chloorverbindingen gebaseerde reinigingsmiddelen zijn ook slecht voor het milieu. Het is niet voor niets zo dat chloortreinen in Nederland alleen 's nachts mogen rijden omgeven door allerlei extra veiligheidsmaatregelen rondom het spoor. Chloor is een middel dat zelfs in kleine concentraties dodelijke gevolgen kan hebben. Uiteraard worden de chloorverbindingen in zeer lage concentraties toegepast om gevel of bestrating te reinigen. Maar dat het niet goed is voor het milieu mag duidelijk zijn.

Een methode die in Nederland ook makkelijk wordt gekozen om gevels of plaveisel te reinigen is (zand)stralen. Als de ondergrond relatief zacht is, bestaat het gevaar dat het met een grote, geconcentreerde kracht toedienen van schuurmiddelen op een zachte ondergrond leidt tot schade. Zelfs baksteen is in het licht van stralen te zien als zachte ondergrond. En als een baksteen eenmaal de buitenste beschermlaag verliest, is dat het begin van het einde. Impregneren is dan een vaak gekozen lapmiddel, wat daarna een terugkerende kostenpost is geworden. Tussen de circa iedere 7-15 jaar (afhankelijk van de methode en het middel). De schade is op dat moment echter structureel. Vocht overlast door algen en / of schimmel, ook in het pand, zijn dan vaak het gevolg.

Daarnaast brengt het niet of niet op tijd reinigen van uw pand ook risico's met zich mee. Sommige vormen van groene aanslag zijn in staat de gevel flink aan te tasten. Sommige (micro)organismen voeden zich met mineralen uit baksteen, cement en beton en vreten daadwerkelijk uw pand aan. In het geval dit jaren en zelfs decennia door gaat, betekent dit zelfs risico aan de structuur van uw pand. Een grote kostenpost komt dan snel dichterbij.

Het wel op de juiste manier reinigen van uw pand heeft vele voordelen. Een fris bedrijfspand geeft een goede eerste indruk aan bezoekers. Het vergroot de professionele indruk van uw bedrijf bij een eerste kennismaking. Een fris bedrijfspand is ook een fijne plek om te werken voor uzelf en het personeel van uw bedrijf. En voor u als huiseigenaar is het natuurlijk ook fijn als uw huis een frisse en schone uitstraling heeft. En als het huis een gezonde leefomgeving is voor u en uw gezin.

Voor bepaalde reinigingsmethoden, zoals bijvoorbeeld de DOFF, geldt zelfs dat uw pand er niet alleen fris uitziet De DOFF maakt de buitenkant van uw pand zelfs vrij van potentieel ongezonde sporen en bacteriën. De DOFF werkt met temperaturen van meer dan 100 graden Celsius op het punt van contact met de gevel of de bestrating. Mogelijke ziekmakers als bacteriën en andere organismen worden daarmee meteen gedood en opgeruimd. Uw pand wordt als het ware gedesinfecteerd.

De voordelen voor u om uw (bedrijfs)pand professioneel te laten reinigen op een rijtje:

  • Bescherming van de investering in uw pand
  • Voorkomen van reparatiekosten
  • Ongevallen op gladde bestrating en daarmee gepaard gaande aansprakelijkheidsstelling voorkomen
  • Voorkomen van vermindering van de waarde van uw pand door (permanente) schade door verkeerd reinigen
  • Uitsluiten of minstens het minimaliseren van gebruik van chemicaliën die slecht zijn voor u, uw gezin, uw bezoekers en natuurlijk het milieu.
  • Profiteer van een frisse uitstraling van uw pand en maak een goede indruk op uw klanten, buren en bezoekers.
  • Gun uzelf, uw gezin, uw personeel en uw bezoekers een frisse, gezonde ruimte om in te leven of te werken.

 

Ecowas heeft de DOFF naar Nederland gebracht om deze schoonmaakdiensten voor bedrijven op dit niveau leveren.

 

Overtuigd? Vraag nu een demo of offerte aan.