Lagedrukreiniging

Wat is lagedrukreiniging?

Reinigen onder lage druk is te verdelen in twee categorieën.
Allereerst zijn er apparaten die bijna hetzelfde werken als een gewone hogedrukreiniger. Ze produceren een waterstraal (warm of koud) vanuit een pomp, door een slang en uiteindelijk naar de spuitkop.
Een fabrikant van een typische hogedrukreiniger die voor huiseigenaren bedoeld is, beweert dat het apparaat tussen de 80 en 150 bar druk produceert. Voordat het water echter bij de spuitkop is, is die druk al aanzienlijk afgenomen.
Ecowas gebruikt een speciaal vervaardigd lagedruksysteem wat gemaakt wordt in Engeland, waar het al 25 jaar gebruikt wordt voor het reinigen van historische gebouwen. Het systeem kan super heet water produceren wat verandert in stoom bij 150C° bij een druk variërend van 20 tot maximaal 100 bar. Bij deze lage druk is het de hitte die zorgt voor de reiniging.
De hitte doodt alle bacteriën, levende organismen, sporen en zelfs virussen. Bij 120 C° zullen bijna alle levende organismen niet overleven.
Zolang het apparaat op de juiste manier gebruikt wordt, op een veilige snelheid en afstand, is het mogelijk om heel veel soorten substraat te reinigen zoals baksteen, klinkers, tegels, beton, terracotta, dakpannen en andere poreuze steensoorten.
De meeste schoonmaakbedrijven gebruiken de term stoomreinigen, wat eigenlijk niets meer is dan een hogedrukreiniger die warmte kan produceren (vaak rond de 100 of 120C°). Dit is totaal wat anders dan Ecowas u kan aanbieden.
Een belangrijke factor is het watervolume. Lagedruksystemen zoals degene die Ecowas gebruikt, verbruikt slechts 3,5 tot 5 liter water per minuut. Daarentegen gebruikt een hogedrukreiniger die met stoom schoonmaakt zo’n 15 tot 20 liter water per minuut. Dit kan een hogere wateropname van de steensoort tot gevolg hebben. 
Behalve dat, zijn de kansen op beschadiging vele malen groter als er geen gebruik wordt gemaakt van lagedrukreiniging.
De tweede optie van lagedrukreiniging is het chemisch reinigen (ook wel soft wash genoemd).
Mensen zijn over het algemeen huiverig voor het woord chemisch, maar vergeet niet dat water H2O ook een chemische verbinding is. Hetzelfde geldt voor zeep wat we allemaal dagelijks gebruiken voor simpele taken als handen wassen en afwassen. Deze chemicaliën worden vervolgens direct in het water opgenomen zonder enige filtratie.
Chemicaliën in de juiste handen, kunnen veilig gebruikt worden voor reiniging en heeft geen nadelig effect op het milieu. 
Soft wash chemicaliën worden gebruikt vanwege hun vermogen om algen te vernietigen en andere aanslag op uw dak, muren of tuinpaden en zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun eigenschap om af te breken zodra ze hun schoonmaaktaak volbracht hebben.
Lagedrukreinigers die reeds 30 jaar met succes worden gebruikt in landen als de USA en de UK, gebruiken zorgvuldig uitgekozen chemicaliën op de juiste sterkte voor elke klus. Goed opgeleide professionals die de juiste chemicaliën gebruiken in de juiste dosering, zullen geen schade toebrengen aan uw gebouw, uw gezondheid en het milieu.

Het uitzoeken van het juiste bedrijf wat deze types van reinigen begrijpt is van groot belang. Vaak gebeurt het dat een bedrijf een oplossing aanbiedt voor 1 schoonmaakklus en vervolgens zullen ze alle voorkomende klussen op dezelfde manier proberen te reinigen. Dit leidt er in veel gevallen toe dat ze het verkeerde gereedschap dan wel chemische middel gebruiken bij een bepaalde schoonmaakklus.
De medewerkers van Ecowas zijn goed opgeleid in alle aspecten van het schoonmaken van harde ondergrond, muren en daken. We zijn trots op onze kennis en ervaring!

Wat kan met een lagedrukreiniger schoongemaakt worden?
Verschillende dakbedekkingen
Gestuukte oppervlakten
Harde oppervlakten op de grond zoals beton en baksteen of klinkers

Waar rekening mee te houden voordat uw gebouw schoongemaakt kan worden.
Vaak bestaat er de behoefte om lagedrukreiniging te gebruiken met heet water of zelfs hogedrukreiniging, afhankelijk van de te reinigen ondergrond en hoe vies het is. Dit zijn factoren waar de meeste bedrijven geen rekening mee houden. Wees kieskeurig bij het uitzoeken van een schoonmaakbedrijf die hoge of lagedrukreiniging als extra service aanbieden. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat zij niet ervaren genoeg zijn om dit soort specialistische schoonmaakklussen aan te gaan.

Lagedrukreiniging