IMG_4764

Graffiti laten verwijderen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti is in de meeste gevallen een lastige klus.

Ecowas biedt een unieke manier van graffiti verwijdering. We kunnen gebruik maken van extreem hete waterdamp om de meeste verf voorzichtig te verwijderen alvorens we gebruik moeten maken van chemische weekmakers. Hiermee kunnen we het gebruik van chemische middelen tot een minimum beperken.

Het gebruik van extreem hete waterdamp vermindert niet alleen het gebruik van chemische middelen, het is ook hierdoor dat we geen schade aan de ondergrond toebrengen.
Dit kan van belang zijn als de graffiti van een historisch gebouw verwijderd dient te worden of van andere poreuze oppervlakten. Een ander voordeel is dat we veel minder water gebruiken. Dit heeft weer voordelen voor het te behandelen oppervlakte, want er wordt zo minder water opgenomen door het substraat.

Het is belangrijk om graffiti zo snel mogelijk te verwijderen, omdat het na verloop van tijd steeds moeilijker wordt om te verwijderen. Dit is vooral het geval bij poreuze oppervlakten zoals baksteen en zandsteen. In sommige gevallen betekent een grote hoeveelheid verf juist dat het makkelijker weg te halen is door de manier waarop de verfmoleculen zijn opgebouwd. Dit houdt in dat het moeilijkste gedeelte om het te verwijderen is de schaduw aan de randen van het aangedane vlak. De schaduw vraagt vaak om een chemische behandeling om deze weg te krijgen.
Verder is er nog een ander probleem dat kan voorvallen. Er is vaak na verwijdering van de graffiti  een deel wat overblijft wat bekend staat als ‘ghosting’. Dit wordt veroorzaakt door de verschillende oliën die in de verf zitten. Deze oliën trekken in de ondergrond en zijn vaak lastig te verwijderen op poreuze oppervlakten. Dit gebeurt vaak op marmer bijvoorbeeld. Mocht u zo’n ondergrond hebben die vaak gebruik wordt om graffiti op aan te brengen, raden wij u aan om een anti graffiti coating aan te laten brengen. Voor advies op het gebied van een anti graffiti coating kunt u contact opnemen met onze specialist Dean Babister. Hij zal u graag van informatie voorzien.

Ecowas kan gebruik maken van natuurlijke ecologisch verantwoorde graffiti verwijderaars. Wij zetten alles op alles om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Ecowas zal ieder te behandelen deel goed beoordelen en ervoor een plan van aanpak maken alvorens u akkoord gaat met het uit te voeren werk.

We moeten wel vermelden dat als een plek eenmaal met graffiti is ondergesmeerd, de kans groot is dat dat nogmaals gebeurd. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen om u zo veel geld te besparen op de langere termijn. Stel u voor dat u een mooi schilderij op de muur schildert en u ziet de volgende dag dat het weg is. De kans is heel klein dat u hetzelfde mooie plaatje nogmaals op die muur zult zetten, omdat het zonde van uw tijd blijkt te zijn. Als er eenmaal graffiti is aangebracht is de kans bovendien erg groot dat er meer graffiti op en om die plek wordt aangebracht. Dit geldt hetzelfde voor kauwgom uitspugen. Als mensen zien dat er al kauwgom op de grond ligt, is de kans groot dat zij het ook uitspugen op die plek.
Dit soort asociale vandalisme moet direct schoongemaakt worden. Dat is het beste wapen om uw kosten laag te houden.

Wat zijn de kosten?

Om een prijs af te geven voor het verwijderen van graffiti is lastig. Dat komt omdat er zoveel facturen een rol kunnen spelen die het verwijderen van de verf moeilijker kunnen maken. We hebben besloten om elke klus apart te beoordelen en een prijs voor af te geven. We kunnen u wel een schatting geven op basis van foto’s van het aangedane vlak.

De beste manier om uw kosten laag te houden is om de oppervlakten vervolgens met een anti graffiti coating te behandelen.

Overtuigd? Vraag nu een demo of offerte aan.