Gevelreiniging

gevelreiniging

Uw gevel laten reinigen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gevelreiniging, Gebouwreiniging, Woningreiniging

Hoe reinigt Ecowas uw gebouw en waarin onderscheiden wij ons van de rest?

Ecowas gebruikt een systeem voor het reinigen van gebouwen of gevels dat veel wordt gebruikt in het VK maar in Nederland bijna ongehoord is. Door deze technologie uit het VK te halen van de toonaangevende fabrikant van gevelreinigingsapparatuur, kunnen we de Nederlandse markt de veiligste reinigingsmethoden bieden. De dagen van wijdverbreide hogedrukreiniging en zandstralen van muren en gebouwen zouden al tot het verleden moeten behoren, maar helaas is het hier in Nederland nog steeds gebruikelijk en er is nog veel informatie over onjuiste schoonmaakmethoden.

Ecowas heeft geïnvesteerd in training, opleiding en de beste technologie als het gaat om het veilig en correct reinigen van uw gebouw of woning. We nemen dit heel serieus. Het is voor ons essentieel dat we u de schoonste resultaten kunnen bieden, maar vooral zonder schade aan uw gebouw te veroorzaken.

Het gebruik van lage drukken en hoge temperaturen (waar veilig om dit te doen) is essentieel als het gaat om het veilig reinigen van gebouwen. Het hebben van kennis, ervaring en training is van vitaal belang als het gaat om het reinigen van gebouwen, en dit is waar Ecowas voorop loopt binnen de industrie. Weten welk gereedschap en proces op elk oppervlak moet worden gebruikt, is erg belangrijk. Veel bedrijven kunnen alleen een service aanbieden die is gebaseerd op de enige machine waarin ze hebben geïnvesteerd, en bieden vaak een service aan waarmee ze geld verdienen, maar met weinig of geen aandacht voor de veiligheid van de gebouwen die ze beweren schoon te maken.

Door gebruik te maken van de DOFF-integra gemaakt door Stone Health in het Verenigd Koninkrijk, kan Ecowas uw gebouw reinigen volgens de hoogste normen, niet alleen schoon, maar we doden alle levende materie. Dit resulteert in een langduriger resultaat, waarbij het groen wordt gedood en niet alleen tijdelijk wordt weggespoeld.

Het is belangrijk op te weten; Geen enkele tool doet het allemaal….

Reinigen met hogedrukapparatuur is in veel gevallen nog steeds een haalbare optie en mag niet volledig worden uitgesloten. Er zijn veel oppervlakken die bestand zijn tegen hogere drukken als het gaat om schoonmaken. Maar warmte is de sleutel als het gaat om het doden van biologische materie. Niet alle bedrijven halen de hogere temperaturen die nodig zijn voor een correcte reiniging. Ook zijn veel bedrijven gewoon niet opgeleid of hebben ze het juiste begrip van hoe ze gebouwen professioneel en veilig kunnen reinigen.

Dit is waarom er schoon is en er is ecowas schoon ...

 

Zandstralen of media stralen

 

Wat is het en wat zijn de risico's van zandstralen of stralen met andere substraten?

Zandstralen wordt veel gebruikt in Nederland en met uitzondering van enkele omstandigheden is het algemeen het advies van Ecowas dat dit type harde schuurreiniging niet wordt uitgevoerd op bakstenen gebouwen. De belangrijkste reden om niet te zandstralen is dat als de bovenste laag van de steen eenmaal is verwijderd, deze niet langer als een barrière kan dienen om uw huis tegen de elementen te beschermen, omdat dit is waarvoor het is ontworpen. Een baksteen heeft een geglazuurd oppervlak dat als een barrière tegen de elementen fungeert en een essentieel onderdeel vormt van de constructie van uw huis. Als dit eenmaal is verdwenen, kan het nooit worden vervangen en blijft uw huis openstaan ​​voor vocht en uiteindelijk zal de slijtage van de steen sneller gaan dan wanneer het helemaal nooit zou worden schoongemaakt. Dit kan de levensduur van het materiaal enorm verkorten en om deze reden zal het waarschijnlijk de waarde van uw huis verminderen, in extreme gevallen, waardoor uw huis mogelijk waardeloos wordt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het nu open oppervlak een veel groter oppervlak zal hebben en op zijn beurt veel viezer zal worden, en het vuil kan nu diep in de steen doordringen.

Water kan nu ook veel gemakkelijker en dieper in de steen doordringen, waardoor de risico's ontstaan ​​van het bevriezingsdooi-proces dat ervoor zorgt dat stenen vaak van de muur springen of spatten.

Al met al is zandstralen geen goede manier van reinigen, als je het überhaupt schoonmaak kunt noemen.

Is zandstralen helemaal schoon ???

Dit is een vraag waar we bij Ecowas vaak over nadenken.

De realiteit is dat het stralen met substraat een eenvoudig proces is waarbij gebruik wordt gemaakt van zand, glas of fijnere producten zoals walnootschil of poeders die zijn overgebleven van andere bouwprocessen, op het oppervlak onder druk. Dit wordt gedaan met perslucht (droogstralen) en vaak gemengd met water (natstralen) om het stof op te vangen of de substraatstroom te manipuleren om de door het proces veroorzaakte schade te verminderen. Niet veel anders dan hogedrukreiniging met water, maar met groter, steviger materiaal. Maar is het verwijderen van het vaste oppervlak eigenlijk het schoonmaken ervan? Dit hangt af van wat je vuil noemt. Als er een vaste stof op het oppervlak is, zoals koolstofafzettingen door vervuiling gedurende vele jaren, die in de loop van de tijd zijn uitgehard, of witte zouten en mineralen die uitbloeiing worden genoemd en die na de bouw uit de muren kunnen worden afgescheiden, als gevolg van vocht dat van binnenuit sijpelt door de  muur structuur. (Dit is vaak te zien wanneer een dak of goot op de muur is gelekt.) De realiteit is: als je een opeenhoping van organisch materiaal en vervuiling op je muren hebt, dan is de Ecowas-methode de beste manier om ze te reinigen. Oververhitte waterdamp onder lage druk zal uw oppervlakken veilig diep reinigen. Dit in tegenstelling tot stralen dat veel organische stof achterlaat. Het is dan gebruikelijk dat een of andere impregnering wordt toegepast. Zo sluit u het organische vuil af in uw muren.

We zijn van mening dat als de stenen in uw huis van kleur zijn veranderd of zwart zijn geworden door jarenlange koolstofvervuiling, u dit gewoon moet accepteren.  Dit is nu de beschermlaag en dat u zo te laten als het is. Dit is verreweg het veiligste om te doen. De geschiedenis van het gebouw behouden is beter dan het oppervlak weg te halen in de hoop dat u een geheel nieuw ogend gebouw kunt bereiken. Er worden immers overal nieuwe huizen gebouwd, dus als je nieuw wilt, dan kun je gewoon nieuw kopen.

Als u niet zeker weet wat voor soort vuil uw huis heeft, boek dan een consult met een Ecowas-professional. Een kleine prijs voor de wetenschap dat u uw investering geen onomkeerbare schade toebrengt.

 

Impregnatie ...

Wat is een impregneerproduct en wat zou het voor u en uw huis betekenen? Waarom biedt Ecowas het niet aan en raden we het zelfs af?

Het impregneren van muren lijkt hand in hand te gaan met het schoonmaken van bakstenen gebouwen hier in Nederland. Dit is de meest verkochte en onnodige service die in het hele land op grote schaal wordt verkocht. Zo erg zelfs dat mensen bang zijn om hun muren niet te laten impregneren.

Het belangrijkste om te begrijpen is dat, tenzij uw muren zijn gestraald of extreem beschadigd zijn, er nooit enige vorm van impregneerproducten nodig zal zijn. Er zijn wilde beweringen dat je huis ze om allerlei redenen nodig heeft, en bijna allemaal maken ze je gewoon bang om onnodig geld uit te geven aan een heel eenvoudig stuk werk dat je gewoon niet nodig hebt. Uw muren hebben al een coating of beglazing die optreedt tijdens het productieproces wanneer de klei wordt gebakken. Er is veel technologie betrokken bij het maken van moderne bakstenen en het is niet nodig om enige vorm van chemische impregnering aan uw muren toe te voegen.

Andere problemen met het impregneren van muren zijn dat de toepassingsmethoden twijfelachtig zijn. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een consistente toepassing mogelijk is. De tijd dat het product meegaat, wordt beïnvloed door hoe goed het is aangebracht. Het is dan nodig om de impregnering continu opnieuw aan te brengen en het is niet waarschijnlijk dat telkens hetzelfde product wordt gebruikt. U weet niet hoe deze producten met elkaar kunnen reageren en wat er mogelijk kan gebeuren. Er zal ook een opeenhoping van residu achterblijven na elke toepassing en gedurende een langere periode, dit kan de problemen die uw muren kunnen hebben nog verder vergroten.

Kortom, u betaalt veel geld voor iets dat u niet nodig heeft.

De mortelvervangingszwendel….

Dit is ook in heel Nederland gebruikelijk. (Dit was in het verleden heel gebruikelijk in het VK, maar is sindsdien goed uitgelicht in de branche en elke dag zijn mensen zich er nu zeer bewust van.)

 

Zogenaamde schoonmaakbedrijven bieden aan om uw gebouw schoon te maken. Zij adviseren u dan dat uw mortel defect is en dat u de oude mortel moet verwijderen en vervangen. Dit leidt bijna altijd tot enige schade aan de stenen omdat ze de mortel onzorgvuldig verwijderen (en meestal tot een te ondiepe diepte om hun kosten laag te houden en de winst te verhogen). Vervolgens zullen ze uw mortel vervangen voor een mortel die in contrasterende kleur is met het origineel, zodat het lijkt alsof het gebouw nu schoon is. Vaak zullen ze het gebouw een snelle wasbeurt geven met een goedkope hogedrukreiniger die iedereen bij de Gamma kan kopen, wat neerkomt op het simpelweg nat maken van de muren, om het werk te beëindigen en je het gevoel te geven dat je waar voor je geld hebt. Deze gewetenloze handelaren bieden vaak kortingen als u buren erbij betrekt. (Dit helpt om te verbergen dat uw gebouw niet is schoongemaakt, omdat het nu overeenkomt met de muren van de volgende deur.)

De langetermijneffecten hiervan zijn dat uw huis nog steeds vies is en dat u nu de sterke mortelgewrichten bent kwijtgeraakt. Waar u in de toekomst dure reparaties achterlaat, evenals de noodzaak om uw huis opnieuw schoon te maken, maar veel eerder dan u had gehoopt.